Elmés ötletek otthonra

Harc a lógó „tyúkbelek” ellen

Utálatos problémát jelent, hogy hogyan tüntesd el a lógó vezetékeket? Azért se tedd! Óriási ötleteink vannak kábelek terén, ezt nézd!

• A kábeleket bátran vezesd végig a falon, mintha egy út lenne. Jó ötlet a vezetékkel egyező színű „árnyjátékot” imitálni a csík mentén a falon.
• Faágat is formázhatsz a kábelből levelekkel, madárkával.
• Egy városkép tetővonalait sem nehéz megformázni a vezetékekből, így büszkén, szándékosan mutogathatod a vezetéket...

Hogyan tegyek polcot a gipszkarton falra?

Ez mindig probléma, hiszen a gipszkarton fal nem terhelhető. Azonban ötletünkkel nem a falat, hanem a mennyezeti profilt terheled, ami köztudottan bivalyerős, és keresni sem kell. Épp oda fúrhatod fel a függesztéket, ahová az kívánkozik a fal arányai szerint. Fontos azonban a kampók faltól való távolsága. A polcok nem libeghetnek túlságosan szabadon a fal előtt, több okból sem. Egyrészt a súrlódás koptatja a falat, másrészt pedig a tárgyak sincsenek rajta biztonságban, ha mozog. A függőlegestől kicsit a fal felé közelítsen a függesztő sodrony, vagy zsinór, hogy valamelyest hozzászorítsa a falhoz a lógó polcokat.

DIY csillár

Ha már a függesztékeknél tartunk... Nem is lehetne jobb kiegészítője a függő polcrendszer egy ugyanolyan függeszték lámpának. Ha megvan az elektromos kiállás, akkor már csak egy nagy adag kreativitás és kurázsi kell, és mutatjuk az ötleteket a bolti árak töredékéért:

• Egy farönk segítségével gyönyörű, rusztikus függesztéket készíthetsz. Lánccal, vagy elegánsabban sodronnyal rögzítheted a plafonhoz, és tetszőleges számú és formájú villanykörtét szerelhetsz bele különböző hosszúságú kábelekkel. A világon egyedülálló alkotás lesz, nem vitás.
• Még könnyebben beszerezhető alapanyagból készül, bár kissé nagyobb kézügyességet kíván az ötszög csillár, amelynek tetején az ötszög lapba szerelve helyezkedik el a fényforrás. Az ötszögeket egymáson elfordítva a legerősebben ragasztópisztollyal ragaszthatod össze. A fénytörést a kartonlapok belsejének fehérre festésével segítheted.

Neked melyik ötlet tetszett eddig a legjobban? Még folytatjuk elmés ötletek otthonra sorozatunkat...