Extra medencék – élmények a kertben

Kerti medence építési tanácsadó sorozatunkban foglalkoztunk már a különböző medence fajták előnyeivel-hátrányaival, és elkezdtük sorra venni a medence gépészeti parkjának elemeit. Elemeztük a beépített és utólag telepíthető vízforgató szűrőket, a fűtéshez szükséges energianyerési lehetőségeket. Most olyan extrákkal folytatjuk, amelyek alkalmazásával páratlan élményhez juthatunk kerti medencénkben történő úszkálás, lazítás, sőt edzés során...

 

Víz megvilágítás

 

E pompás éjszakai látványt LED reflektorokkal, vagy szalaggal érhetünk el, melyeket a medencefalba építünk. A varázslatos hatást újabban színváltós LED-ek fokozzák. A medencékhez gyártott LED világítás széles választéka könnyen elérhető a világítástechnikai kereskedőknél, és beépítésük sem bonyolultabb a vízforgatókénál, ám az egyszerű, de jól átgondolt tervek itt is csak növelik az eleganciát. A kevesebb = több elve fokozottan érvényes egy ilyen erőteljes látványelem esetében, mint a medence világítás. Ha szükségesnek érzi, kérje ki szakember tanácsát, hiszen a víz alatt épített világítás nem egykönnyen variálható át.

 

Hidromasszázs és vízesés

 

A medence szélére, vagy akár közepére építhető berendezések valódi masszázs élményt nyújtanak egy fárasztó nap után, sőt a „mi legyen a hétvégi program?” gyakori dilemmája is hosszú időre megoldódhat ezzel a felemelő megoldással. A nyakzuhanyok pontosan testünk legkritikusabb pontjait, a gerinc melletti izmokat gyúrják át, így tág körben kedvelt vízesés fajták. Többféle kivitelben, átmérőben elérhetők, és időzített programozással is elláthatók.

 

Úszógépek

 

Az ellenáramoltató berendezések lehetővé teszik a folyamatos úszás élményét, mely találmány szinte főnyeremény a kisebb medencék esetében. A medence vizének állítható erősségű beáramoltatásával működnek, és az úszás végeztével tulajdonképpen masszázsgépként is funkcionálnak. Remek otthoni edzési alternatívát nyújtanak, és már 3 méter hosszú medencében is használhatóak. Beépíthető és utólag felerősíthető szerkezettel is kaphatók, helyben úszónak is nevezik őket.

 

Élményekben gazdag, kellemes otthoni fürdőzést kívánunk Önnek saját kerti medencéjében!