Festős trükk: hogyan dobj fel egy unalmas, puritán szobát?

A most következő tippjeink azoknak szólnak, akik unják az egyszerűen berendezett, fehér falakkal körülvett szobájukat. Nem vagy egyedül, ha nem szereted a sok bútort és holmit magad körül, ám nem is túl izgalmasak a tereid. Néhány egyszerű optikai trükkel, és egy kevés jól megválasztott festékkel viszont olyan egyedi és látványos DIY ötleteket vethetsz be, amikkel elbűvölővé teheted az unalmas tereket. A kivitelezés egyáltalán nem lesz nehéz, nem kell hozzá semmilyen kézügyesség, csak egy kis kurázsi :)

Amikor a piros szőnyeg felfut a mennyezetre

Hadd kezdjük rögtön azzal, hogy a piros szőnyeg persze lehet más színű is. Ha tényleg fehér a falad, akkor bármilyen árnyalatot megengedhetsz magadnak.

A koncepció nem más, mint hogy a bejárati ajtótól induló színes sáv a szoba túloldali falán felfut, majd pedig a mennyezeten folytatódik. A merész DIY vállalkozás extrém színhasználatért kiált. Ha lúd, legyen kövér. A „piros szőnyeg” bátran legyen sötét, vagy kirívó színű.

Reflektorfényben a sarok

Ez a bekezdés cím kettős értelmet nyer, ha megnézed a galéria ide tartozó képeit: A szoba sarka lesz a téma, és mintha egy láthatatlan kis lámpa világítaná be azt a felső sarokból – még ha a fénye sötétebb is, mint maga a fal...

Kérlek, nézd meg, milyen unalmas, egyszerű tárgyak találhatók példa szobáink sarkában: egy szék telepakolt hokedli mellett, vagy egy fektetett játéktartó polc tele könyvekkel. Egy pár deciliter festék és egy negyed körcikk alakú szőnyeg mégis úgy feldobja azt a sarkot, hogy az egész lakás egyik legizgalmasabb és leghívogatóbb területévé válik.

Eltolt síkok, optikai trükkök

Ki írja elő, hogy a különböző felületek színeinek határa maga a felület, vagy funkció? Az ajtó színe tovább terjedhet a falon. Sőt, egy-egy más színű téglalap saját életet élhet a határok ellenére is.

A pontos vonalvezetés elengedhetetlen e variáció igényes hatásához. A választott szín lehet szintén extrém az ötlet extremitásához illően.

Extra tipp: függöny a falhoz

A sötétítőt és a falat tökéletesen összhangba hozhatod egy kicsit több törődéssel. Ha megtalálod a kedvenc falszínedet, keresd meg a vele egyforma színű drapériát, és varrass belőle sötétítőt. A festés síkjait párosítsd a sötétítőével, és már kész is a remekmű. Megunhatatlanul extravagáns.

Mit szólsz a színes DIY trükkjeinkhez? Holt tudnád megvalósítani a lakásodban, és melyikhez kaptál kedvet?