Filléres DIY játékok gyerekeknek

Ebben a szép időben egyre többet vannak kint a kicsik, és egyre később is van sötét. Még mi, felnőttek is úgy érezzük, hogy valahogy hosszabbak a napok. A gyerekeket egyre nehezebb lekötni, valljuk be. Ebben a cikkben erre adunk olcsó ötleteket, amiket egyszerűen, elmésen kivitelezhetsz a hétvégén. Nemcsak a gyerekek számára, de Neked is klassz időtöltést garantálunk. Akkor kezdjük is egy lufi darts-szal...

Lufi darts, avagy a kerti móka jól kezdődik...

A darts több szempontból is jó szórakozás gyerekeknek. Tanulnak közben koncentrálni, csapatban játszani, összehangolni a kéz és a szem koordinációját, és még jókat is tudnak nevetni a többiekkel. Nagyobbacskák számára ajánljuk a tűhegyes nyilakat, akik már felfogják, hogy csakis a céltáblára szabad célozni.

Hogy nehogy megunják a szokásos darts táblát, dobd fel lufikkal a játékot! Fújj fel 20-30 lufit, és fűzd bele őket egy széthajtogatott kartondoboz oldalába. A lufikat pár méterről ki kell pukkasztani a darts nyilakkal.

TIPP: Több színű luficsomagot vásárolj a hétvégi játékhoz, és add meg, hogy melyik színű lufi mennyit ér, ha kipukkan.

Mini ágyikót minden kislánynak

A kislányok annyira szeretnek babázni, hogy mindenhová magukkal kell vinniük a kis védencüket. Egy kreatív és bűbájos kis ötlettel napokra, hetekre boldoggá teheted kislányodat a következőképpen. Egy lapos, cukorkás fémdobozt nevezz ki ágyikónak. Tegyél bele a belső méretével megegyező lepedőkét, és hajtogass bele takarókát, kispárnát. :-) A pici lakókról pedig a kislányoddal együtt gondoskodjatok. Válogassátok ki a játékai közül azokat, amelyek beleférnek. A milliónyi kinder figura között biztosan akad vagy egy tucat, amelyik pont álmos lesz.

Magas járótalp

Ezt minden gyerek ki akarja próbálni, ha meglátja. Két gyümölcsös konzervdoboz és 2 darab két méteres zsinór, na meg kb. 5 perc munka kell csak hozzá, hogy a tuti játék elkészüljön. Bizonyára látod, hogy a konzervdobozba két furaton keresztül kell befűzni a zsinórt, és már indulhat is az ügyeskedés. A lakásban és a kertben is jókat mókázhatnak a gyerekek. Egy kis eligazítás nem árt használat előtt, de nagyot nem lehet vele esni, mert mégsem gólyalábat készítettél nekik. :-)

Jó szórakozást kívánunk az egész családnak!