Fürdőkádak arzenálja – melyik az ideális?

A címben szereplő kérdés szubjektív. A „Hogyan válasszak fürdőkádat?” című írásunkban a következő általunk fontosnak és alapvetőnek tartott tizenegy szempontot említettük meg, melyről minden kádvásárlás előtt álló személynek el kell gondolkodnia:

 

„ Legfontosabb, hogy a fürdőkádam... kényelmes és ergonomikus / tartós és strapabíró / helytakarékos / relaxálást elősegítő / feltűnő és különleges / egyszerű / hangszigetelő és hőtartó / könnyen tisztán tartható / jó ár-érték arányú / rehabilitációs célú / igényesen formatervezett ...legyen.”

 

Fürdőkádak színes világa

 

A helytakarékos kádak általában faltól-falig beépíthetőek, nem szabadon állóak, mivel azok több helyet igényelnek. Az ülőkádak foglalják a legkisebb helyet, és ezek között találhatunk többnyire oldalt nyitható ajtós megoldásokat is, melyek nehezen mozgó emberek számára hozták el a várva várt kényelmes, rehabilitációs megoldást.

 

A legtartósabb és legkönnyebben tisztán tartható kádak ma is a lemezkádak. Eredeti zománccal szinte a végtelenségig súrolhatók, és csillogó hófehérek maradnak, így alacsonyabb árunk miatt kiváló ár-érték aránnyal bírnak.

 

A formatervezett kádak többnyire akrilból készülnek, és az elképzelhető legfuturisztikusabb formák alakíthatók ki anyagukból. Az akril kádak érzékenyek, könnyebben karcolódnak, ezért körültekintően kell bánni velük. A sarokkádak, aszimmetrikus kádak, barokk lábon álló kádak, üvegkádak, bambusz és fakádak, függőkádak, kapszulák és teknők megállíthatatlan sora várja designra érzékeny, ínyenc és tehetős gazdáját.

 

Feltűnő és különleges kádakat általában csak rendelésre kapunk. Ilyen kádak esetében kiemelten tanácsos lakberendező segítségét kérni a harmonikus látvány kialakítása érdekében. A floral mintával festett, Swarovski kristállyal díszített kádak valóban csodás látványt nyújtanak, megfelelő ízléssel kialakított fürdőszobai környezetben.

 

A relax kádak hidromasszázs funkcióval készülnek, és valódi jakuzzik lehetnek egész kis fürdőszobai méretben.

 

A hőtartó és hangszigetelő kádak a nagy mértékű áthallással rendelkező társasházi lakások ideális és stresszmentes megoldása. A polisztirénből készült kádágyak a káddal együtt, rendszerben kaphatók, mivel pontosan egy bizonyos kád alá illenek ezek a szerkezetek.

 

Az egyszerű kádak is lehetnek kényelmesek, ergonomikusak. Ha kialakításuk íves és kerüli a derékszögeket, azaz követi a relaxáló - félfekvő testtartást, akkor egy ilyen egyszerű kád is príma választás tud lenni igényesen tervezett fürdőszobánkban.

 

Reméljük, tudtunk segíteni a kádválasztás fontos kérdésében, hiszen fürdőkádat évekre, évtizedekre választ az ember...

 

Szakemberek a témában