Gerendaházba vágjuk a fejszénket! 1.

       Közismert tény, hogy egy gerendaház a téglaház építési idejének töredéke alatt felépül. Azt is mondják, csak össze kell rakni, mint a lego-t. Az építkezés helyszínén történő munka tényleg látványosan gyors, azonban korántsem olyan könnyű, mint amilyennek látszik. A hamar kész ház csupán a jeghegy csúcsa.

       Az építkezést megelőző komoly munka igazán alapos, gondos tervezést, odafigyelést, és nagy fokú profizmust igényel. Sőt, mi több, sok múlik a beszerzési forráson, a szakmai kapcsolatokon, természetesen a kivitelező részéről. A téglaházak alapanyagát bármelyik tüzépen be lehet szerezni, ahol természeti adottságoktól függetlenül, gyárban készülő egységes termékekhez jutunk. Az élő fával viszont sokkal komplikáltabb a helyzet. Kövesse velünk végig az izgalmas gerendaház építési folyamatot!

Építési folyamat

  1. Ha már eleget olvasott a gerendaházakról, kikérdezte gerendaház tulajdonos ismerőseit, és meg van győződve róla, hogy Önnek gerendaházra van szüksége, akkor először is egy megbízható, tapasztalt, kiváló referenciákkal rendelkező kivitelezőt kell találnia.

  2. A kiszemelt gerendaház építő vállalattal email-ben, vagy telefonon felveszi a kapcsolatot. Ezután, ha már nemcsak hírből, hanem személyesen is megbizonyosodott róla, hogy mind szakmailag, mind emberileg egymásra találtak a kivitelezővel, elkezdődhet a tervezés.

  3. A szakember, ha szükséges, segít Önnek megálmodni a megfelelő, igényeit kielégítő házat, és megtervezi. Ma már alapfeltétel, hogy egy pontos 3D-s látványtervet is Ön elé tárjon, aminek segítségével térben is elképzelheti leendő otthonát, nyaralóját. Miután Ön írásban is megrendelte a minden részletét illetően tisztázott terv kivitelezését, akkor elkészülnek a gyártási tervek, és ezennel a megvalósítás útjára lépett álmai otthona.

Látogasson el velünk a kivitelezés helyszínére! Mi történik az építési telken? Hogyan építi fel a csapat a gerendaházat? A folytatásban részletezzük.

Szakemberek a témában