Hogyan alkalmazd az év színét, a lombzöldet otthonod dekorálásakor?

A Pantone cég minden év végén kihirdeti a következő év színét. Ezúttal egy friss, sárgás-zöld színre, a „lombszínre” esett a választás, amely nemcsak a divatban fog megjelenni, de a főbb lakberendezési irányvonalakban is. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy szolgamód minden évben meg kellene változtatni az otthonod arculatát, hiszen nagyobb beruházás nélkül is követheted a trendet. Ehhez adunk most ötleteket:

  • A zöld szín elsősorban a semleges árnyalatokkal mutat jól, mint pl. a fehér, szürke, fekete, barnás árnyalatok. Remekül passzol a fa természetességéhez. Szokták még citromsárgával illetve lilával is társítani, ezeknél a színeknél arra kell vigyáznod, hogy ne adagold őket túl. A kevesebb több, inkább csak kis felületeken alkalmazd!
  • A zöldnek nemcsak ez az árnyalata lesz divatos, hanem általában előtérbe fog kerülni a zöld szín. Legegyszerűbb módja, hogy ezt megjelenítsd az otthonodban az az, hogy ha növényekkel veszed magad körül. Több olyan fajtát is beszerezhetsz, amelyekkel nem kell sokat bíbelődni, mégis mutatósak: tipikusan ilyenek a pozsgás növények, az aloe vera, a zamio pálma vagy a fikuszok, az anyósnyelv. Ha anyagi lehetőségeidbe belefér, készíttess növényfalat otthonodba.
  • A nappaliban, vagy a hálóban a zöld árnyalatú díszpárnákkal, vázával vagy botanikai képekkel teremthetsz természet közeli hangulatot. Ha amúgy is felújítást terveztél és kedveld ezt a színt, az egyik, meghatározó falat nyugodtan fesd át. Ez a legköltséghatékonyabb módja egy nagyobb változtatásnak. Nagyon divatosak mostanában a különböző levélmintás tapéták, a dzsungelmintás azonban csak bevállalósaknak ajánlott!
  • Jól alkalmazható a gyerekszobában is, főleg akkor, ha két külön nemű gyerek osztozik rajta. Ebben az esetben ez a szín lehet a „közös nevező”.
  • Ha semleges árnyalatú a fürdőszobád, remekül fel fogja dobni pár zöld színű törölköző vagy egy szép fehér orchidea zöld kaspóba állítva. Ha szereted a hosszas fürdőzéseket, válassz zöld színű illatgyertyát a hangulatos lazításhoz.
  • Amit tanácsos elkerülnöd: ne párosíts mellé más élénk színt, mert akkor az összhatás túl harsány lesz, kevésbé harmonikus és pihentető.