Hogyan duplázhatod meg a gyerekszoba tárolókapacitását?

A gyerekeknek sok holmijuk van, pontosabban rengeteg. Ruhák, könyvek, játékok, eszközök a kreatív foglalatosságokhoz, iskolai-, és edzéscucc és még sorolhatnánk a végtelenségig. Még akkor is, ha rendszeres időközönként rávesszük magunkat, hogy a már feleslegessé vált holmiktól megszabaduljunk, okos ötletek mindig jól jönnek, hogy kihozhassuk a maximumot a sokszor nem éppen nagy szobákból. Lássuk hogyan:

  1. Használd ki a falak adta lehetőségeket! A padlón rendelkezésre álló hely egyszerűn túl értékes ahhoz, hogy mindent ott helyezz el. Rengeteg jópofa akasztós tároló létezik, amelyek plüssök vagy egyéb apróbb játékok hadát képes elnyelni. Ráadásul, ha hálós modellt választasz, minden átlátható lesz, és nem kell a fél szobát feltúrni, hogy az áhított játék előkerüljön. A létraszerű tárolók és a polcok további tároló helyt biztosítanak a nagy mennyiségű, apróbb holmiknak. Az ágy mellett vesd be a kisméretű konyhai fűszertárolókat, hogy az éppen olvasott mesekönyvek kéznél legyenek és válassz falra/polcra rögzíthető olvasó lámpát!
  2.  Emeld a szintet! Az emeletes ágy kézenfekvő megoldás, amikor két gyerek osztozik a szobán. Azonban akkor is érdemes galériás ágyat venni, ha csak egy gyerek használja a szobát, mert abban az esetben a holmija nagy része elfér az aláépített szekrényekben/komódokban. Másik lehetőségként az emeletes ágy alatt kaphat helyet az íróasztal. Ha nagy belmagasság áll rendelkezésre egy mindent elnyelő, két oldalról nyitott dobogót is építtethetsz, amit akár egy vidám színnel a szoba fókuszpontjává is tehetsz.
  3. Nézz az ágy alá! Nem azért, hogy az éjszaka ott tanyázó szörnyeket felderítsd, J hanem azért, mert sok esetben kihasználatlan, porfogó hely csak, holott sok minden elférhetne alatta. A szoba berendezésétől függően, ha az ágy mellett egy másik bútor áll, és ezáltal nehézkesebb hozzáférni, befoghatod használaton kívüli holmik tárolására: pl. szezonon kívüli ruhák, cipők. Ha éppen ellenkezőleg, könnyen hozzáférhető az egész ágy alja, akkor lehet napi használatban is, ha olyan tárolókat választasz, amelyekre görgőt szereltek. Nap végén otthonra találhatnak benne a félkész építmények, vagy ömlesztetten bármi játék, hogy a szoba kacatmentessé váljon rövid idő alatt.