Hogyan rendezd be stílusosan előszobádat 5 egyszerű tipp segítségével?

Mindegy, hogy egy kis lakásban, vagy tágas családi házban laksz, fontos, hogy kellő körültekintéssel rendezd be az előszobádat, hiszen ez lesz majd a hozzád látogatok első benyomása rólad. Ha már sikeresen megoldottad a tárolási feladatok nagy részét egy beépített szekrénnyel, lépj tovább és alakítsd stílusossá a megfelelő bútorokkal és kiegészítőkkel!

Hogyan? Íme, néhány dekorálási tipp!

  1. Tedd élettelivé a falakat a lakás stílusához illő falszínnel! Ha semleges színt választasz, alkalmazd az egész szobában, ha markánsabb árnyalatra tennéd le a voksod, alkalmazd csak egy, kiemelt falszakaszon. Szívesebben látnál egy stílusos tapétát? Rengeteg minta közül találhatod meg a neked megfelelőt, vagy készíttess saját fotóból, az igazán egyedi megjelenés érdekében.  Ez utóbbit akár a beépített szekrény falára is felragaszthatod.
  2. Egészítsd ki a berendezést az apróbb tárolási feladatoknak megfelelő bútorral! Ez lehet egy kis fiókos asztalka, komód, vagy akár egy konzolasztal, alul kosarakkal, amelyekben könnyedén megoldhatod a kisebb holmik tárolását. Azonban mindig ügyelj arra, hogy egy átlátható, rendezett kép táruljon az érkezők felé!
  3. Dekorálj megkapó képekkel, vagy egy hagyományostól eltérő formájú tükörrel! Képek segítségével elárulhatsz kicsit abból, mi a fontos számodra, a tükör pedig megsokszorozza a fényt, ami jó szolgálatot tesz egy apróbb, szűk helység esetén.
  4. Előszobád berendezése során ne feledkezz meg az apróbb kiegészítők erejéről! Helyezz el néhányat a bútor tetején, hogy teljessé tedd a szobád hangulatát!
  5. Válassz dekoratív, mintás szőnyeget/futót! Ez nemcsak dinamikát visz a térbe, hanem a kosznyomok is kevésbé láthatók rajta, mint egy egyszínű darabon. Mire érdemes odafigyelned? A könnyű moshatóság vagy tisztíthatóság az előszobában alapkövetelmény. Lehetőleg kisméretűt válassz, hossza ne akadályozza a bejárati ajtó nyitását és ne lógjon be a szekrény alá.