Hólapátolás helyett járdafűtés

Mostanában kellemes őszies az időjárás, november végéhez képest kiugróan langyos az idő. Ám eljön még a farkasordító hideg nem is olyan sokára. Ahol lejtős kocsibehajtó van; vagy idős ember, kisgyermek él a házban, még életmentő is lehet a járdafűtés. Mit szólnál mindig száraz járdához télen? Se hó, se jég nem verne fel legszebb álmodból a hajnali havazás, fagyás napjain. Miért? Mert még bekapcsolni sem neked kell. Csak telepíted, és élvezed az automata olvasztó rendszer önálló munkáját: a száraz járdát minden havas, esős, jeges napon – és nemcsak télen!

Automata szárító fűtőszál a járda alatt

A fenti pár mondattal hamar össze lehet foglalni a járdaszárító fűtőszál hasznát, mert azonnal megérti előnyeit mindenki, aki takarított már havat téli hajnalokon. Az elektromos fűtőszálak nedvesség érzékelővel és automata kapcsolóval kombinálhatók, így törődnöd sem kell az egész rendszerrel, mivel eső, hó esetén bekapcsol a fűtés, és ha felszáradt a járda, magától kikapcsol.

Hogyan kell telepíteni a járdafűtést?

A telepítése ugyanaz pepitában, mint az elektromos padlófűtésé. A rétegeket a következő módon kell egymásra építeni:

Térkő burkolat fűtése:

 1. Tömörített kavicságy
 2. Rögzítő szalag
 3. Műanyag hálós fűtőszál rendszer
 4. Ágyazó homok
 5. Térkő

Betonburkolat fűtése:

 1. Szerelőbeton
 2. Vasháló
 3. Műanyag hálós fűtőszál rendszer
 4. Betonburkolat

Aszfalt burkolat fűtése:

 1. Aljzat
 2. Rögzítő szalag
 3. Műanyag hálós fűtőszál rendszer
 4. Aszfalt burkolat

Nyomsáv fűtés céljára kész, speciális 50 cm széles „futószőnyeg” áll rendelkezésre. A legtöbb járdafűtő rendszer manuálisan vezérelhető, de extraként kérhetsz termosztátot és nedvesség érzékelőt is a rendszerhez, így valósul meg az írásunk elején lefestett idilli helyzet - hólapátlás helyett.