Húsvéti teríték ötletek – szokatlan 5 perces desszerttel

Nálatok is a nagy pihenések és a nagy étkezések ideje a húsvét? Az ünnep, ugyebár, attól ünnep, hogy különbözik a hétköznapoktól. Végre tavasz van, így egyre több színes virág dekorációt alkalmazhatunk, amit a húsvéti asztal terítékéről sem fogunk lefelejteni. Az idei teríték ajánlónk ötletekben gazdag ünnepi előkészületeket garantál.

Előétel: cserepesvirág :-)

Elsőre tényleg ezt hihetik a vendégek, így már a találkozás elején felfakad a jókedv. De húsvét napján mégsem legelni fogunk, csak megvillatjuk kreativitásunkat, és érzékeltetjük Vendégeink érkezése feletti örömünket. Tehát egy-egy tojásokkal díszített virágcserepet teszünk a tányérjukba, amit emlékbe hazavihetnek majd. Rejtsünk el a cserépben egy családi fotót, vagy kedves üzenetet...

Egy majdnem esküvői hangulatú húsvéti terítéket is mutatunk, amit húsvétra időzített eljegyzésekhez ajánlunk. A fehér szalvéta rózsákkal párosítva megadja az alaphangulatot egy fenségesen ünnepélyes alkalomhoz.

Élő növények a húsvéti asztalon

Csodás ötletnek tűnik üveg desszert tálba élő szegfűt, jácintot, nárciszt... ültetni. Ha egy kis mohával betakarod a földet a felszínen, akkor nemcsak hogy pázsitos dekorációt kapsz a virág alá, de a moha meg is akadályozza, hogy a föld véletlenül az asztalterítőre szóródjon.

Vicces és ötletes dolog egy akár készen is kapható madárfészek-szerű koszorút tenni a tányérok alá. Felejthetetlen poén, pedig olcsón és végtelenül egyszerűen kivitelezhető tavaszi dekoráció.

Ha elférnek az asztalon, bátran dekoráld a terítéket nyuszikákkal is. Azonban fennáll a veszélye, hogy a gyerkőcök nem az ünnepi menü élvezetével, hanem a nyuszikás történetek eljátszásával fogják értékelni a húsvéti munkálataid.

Ahogyan a fotógalériában észrevehetted, a zöld – fehér – rózsaszín trió az idei húsvéti terítékek slágere. A legegyszerűbben ezt tulipánok segítségével valósíthatod meg a saját étkezőasztalodon, de a nappaliban, hálószobában is.

Plusz egy szokatlan, pofonegyszerű húsvéti desszert a végére...

Csak hogy a kicsik még jobban örüljenek! :-) Végy személyenként 1 db finom fajta húsvéti csokitojást. Óvatosan törd le a tetejüket. Töltsd meg a tojásokat krémtúróval, a tetejükre pedig cseppents 1 kávéskanálnyi narancslekvárt, vagy tegyél egy sárga zselécukrot.

Kellemes húsvéti ünnepet kívánunk!