Így keressen megbízható kivitelezőt! 2. Szakkereskedések és szakmai háttér

Első kivitelező kereső részünkben bemutattunk két igen informatív forrást, amiből rendkívül hitelesen tájékozódhatunk, ha megbízható kivitelezőt keresünk: egy, vagy több építkezésen, felújításon már túlesett barátainkat, közelebbi ismerőseinket, akik testközelből is ismerik nemcsak az építkezés-felújítás procedúráját, hanem egyes mestereket, kivitelezőket, és tervezőket is. Az ő személyes tapasztalatuk, véleményük sokat tud segíteni az első lépések előtt.

 

Másodszor bátorítottuk őket, hogy egy-egy szép munka láttán ne restelljenek a tulajdonosnál a kivitelezők után kérdezni mind szakmai, mind emberi oldalról, és gyűjtsék az elérhetőségeket! Ha elérkezik az idő, akkor pedig ismerjék meg valamennyiüket, és válasszanak körültekintően.

 

Szakkereskedések, tüzépek ajánlásai

 

Jó nevű tüzépek, anyagbeszerző helyek ázsiójuk megtartása érdekben valószínűleg szintén jó nevű kivitelezőket is tudnak ajánlani. Az elérhető távolságú beszerzési lehetőségeket egyébként is mindenképp érdemes felkeresnünk, hiszen itt nemcsak jó nevekkel, hanem praktikus ötletekkel és modern, takarékos építkezési - felújítási fortélyokkal is találkozhatunk. Kérdezzük meg, hogy mely munkatársuk az, aki a legtöbb építési vállalkozóval találkozik, és keressük meg őt a telepen, majd kérdezzük ki alaposan az ajánlásairól, és azok referencia munkáiról, illetve a visszatérő ügyfelek reakcióiról.

 

Szakmai háttér

 

Beszéljünk az általunk kiválasztott mesterekkel külön-külön. Kérdezzünk meg őket referencia munkáikról, eljárási és kivitelezési szokásaikról, áraikról, és azok pontos tartalmáról.

 

Ha számunkra fontos, hogy naprakészek legyenek a legmodernebb építési technológiák és anyagok területén, akkor kérdezzük meg, hogy képezésekre, szakmai fórumokra járnak-e rendszeresen.

 

A választott mesterek megbízása előtt érdemes még egy kicsit nyomoznunk a békéltető testületeknél és bíróságon, hogy nincs-e peres ügyük, és hogy a szakmai kamaráknak bejegyzett tagjaik-e.

 

A kivitelezővel mindent tisztázzunk előre, és szerződésben rögzítsük megrendelésünk részleteit pontos árakkal és határidőkkel együtt. Ehhez kérjünk jogi tanácsot is, nehogy véletlenül mégis hoppon maradjunk valamilyen téren.

 

Ha minden szempontot ki tudunk pipálni, és még emberileg is megértjük egymást a vállalkozóval, akkor remélhetjük, hogy jó kezekben lesz ingatlanunk építése – felújítása, ha rá bízzuk a munkát. Mindemellett naponta győződjünk meg személyesen is a folyamat megfelelő haladásáról, és végig mutassunk tudatosságot is a kiérdemelt bizalom mellett a kivitelezők felé. Ha valóban jól választottunk, akkor ezután mi lehetünk azok, akik tapasztalatunkon túl jó ajánlást is tudunk adni a majd nálunk érdeklődő barátainknak.

 

Sikeres és stressz mentes építést és felújítást kívánunk a Designlakás szakmai stábjának nevében!

Szakemberek a témában