Karácsonyi terítékek egyszerűen – hagyományos stílusban

Neked szól ez a cikk, ha nem marad elég időd még az alkalmi terítéket is tervezgetni az Ünnepek előtt. Egyszerűen, gyorsan és olcsón kivitelezhető, mutatós karácsonyi teríték ötleteket mutatunk. Olyan gusztusosak lesznek, csak tudj választani közülük...

Ezek az időt, stresszt és pénzt megtakarító ötletek a mi ajándékaink számodra! :-)

Hogyan terítsek meg karácsonykor?

Ha nosztalgikus, hagyományos karácsonyi hangulatra vágysz, használj hagyományos színeket. A magyar zászló színei egy kis arannyal, vagy ezüsttel megfűszerezve telitalálat lesz. Ezzel e stílushoz illő színeket túl is beszéltük. Fordítunk a színsorrenden, mivel az alappal kell kezdenünk

Zöld: a fenyő.

A terítéken nem kell sokat rágódni, hiszen a zöldet a fenyőágak adják. Hogyan? Erre itt van pár csinos és egyszerűen megvalósítható ötlet:

1. Ahogyan a fotón is látod, hullámvonalban, szép tömötten helyezd az asztalra a fenyőágakat. A sor végét fordított fenyőág zárja, hogy az asztal mindkét végén zöld tűlevelekkel találkozzon, aki ott ül.
2. Ha nem akarod, hogy szúrjanak az ágak, tujával is helyettesítheted a fenyőágakat.
3. Az extra hosszú erdei fenyő levelek is kevésbé szúrnak, és nagyon különlegesen mutatnak a karácsonyi asztal közepén.

Fehér: textilek, vagy porcelánok

1-es verzió: Alapvetően a textilek szoktak fehérek lenni minden alkalmi terítéken. A karácsonyi teríték nem fog azonban fehéren világítani, mivel a nagy kiterjedésű fenyődísz sokat takar majd belőle. Ha nem fehér a terítő, akkor a fehér selyemszalvéták nagyon szépen „megfényesítik” majd az összképet.

2-es verzió: Sok háztartásban található sima fehér porcelán étkészlet. Karácsonykor is bedobható ez a szett, csak tegyük direktté. A porcelánokon kívül minden más legyen zöld, piros, és arany/ezüst.

Piros: a melegség

Az apró dekor elemek közül a legfontosabb a gyertya. A piros gyertya meggyújtatlanul is meleg színt visel. Lángocskájával együtt pedig egyenesen az idilli karácsonyi hangulat megtestesítője.

Piros lehet még a nagy asztalterítő is. Kifejezetten ajánljuk, hiszen az otthon melegét árasztja.

A piros bogyótermések is irtó aranyosak és hitelesek a karácsonyi asztalon, mivel ezek az erdei csemegék télen táplálják a vadonban élő állatokat.

A piros gömbdíszeket az asztalon is bevetheted. Díszítsd velük a fenyősort, vagy egy torta tálat. Ha csak önmagában az utóbbi lenne a karácsonyi asztaldekoráció, már az is igen mutatós lenne.

Arany/ezüst: fűszer színek a csillogásért

Csillogó kis csengőkből, ezüst festékkel szórt toboz díszekből karácsonykor sosem elég. Bármilyen aranyosan, ezüstösen csillogó kis karácsonyi dísszel megspékelheted a terítéket. Vidámabbá, szórakoztatóbbá teszi a kompozíciót, és a vacsora hangulatot.

Már csak két nap, és megteríthetsz élesben! :-) Boldog Karácsonyt!