Kerti irodák – hadd lássuk belülről is

Egy új nyugati irányzattal ismerkedtünk a Kerti irodák – az új hóbort nálunk is elterjedhet? Című előző cikkünkben. A furcsa újdonság mellett szóló érveinket is felsorakoztattuk, és meghívtunk a folytatásra, ha végül érdekesnek és hasznosnak találtad az új melléképület fajtát. Most bekukkantunk a mini építményekbe, és szeretnénk megmutatni a japán miniatürizálás vonalán is értelmezhető kompakt miniépület ötletet.

Minden benne van, mint a nagy irodákban

A kis kompakt könnyűszerkezetes kerti irodák valódi gyöngyszemek. Egyedi, sajátos kis építmények. Mind más és más, mivel egy ilyen kicsi épület esetében jó sok fantáziára van szükség a tér optimális kihasználásához. Egy kerti irodában ugyanúgy lennie kell vizesblokknak, „tüzes blokknak”, ügyféltérnek, multimédiás irodának, mint az igazi, belvárosi irodákban. Na, ez itt a művészet. Zsúfold be mindezt 10-15 négyzetméterbe a zsúfoltság érzete nélkül, korszerű design formájában! Ehhez építész kell...

Messzire kerüld el a konténer feelinget

Ez a legnagyobb veszély. Egy lemez konténer méretű könnyűszerkezetes épületről van szó. Legyen barátságos, otthonos, és modern. Csak azért, mert kicsi, még ne akard a legolcsóbb trapéz szendvicslemezből megúszni. Ha már irodaépítésbe fogsz, add meg a módját.

Kerti iroda gépészete

Szerencsére kaphatók már kis elektromos szekrénykonyhák, amiket legénylakásokba terveztek meg elsőként az olaszok. Elég, ha csak egy teát, vagy kévét el tudsz itt készíteni, és meg tudsz melegíteni egy pizzát, hidegen tudsz tartani két szelet süteményt. 2-3 reggeliző szettet bőven elég itt tárolnod. Egy normál méretű konyha elem nem lesz jó alternatíva, kifejezetten mini szekrénykonyhára lesz szükséged.

A Vizesblokkba kaphatóak icipici, sarokba állítható mosdószekrénykék, de a WC kagyló méretén nem tudsz spórolni. :-) Egyébként nem feltétlenül szükséges WC-t tervezned a kerti irodába, ha nem jönnek hozzád gyakran ügyfelek. Ha a ritka látogatók közül valakit mégis feltétlenül hív a természet, a házba is bekísérheted. Egy konyhai vízcsap kiállás viszont mindenképp ajánlott.

Felszerelt irodát alakíthatsz ki. A pár négyzetméteres kis ügyfélfogadó előtérben 1-2 szék elegendő. Amíg az ügyfeled várakozik rád, hadd nézzen TV-t, internetezzen, olvasgathasson. Egy lapos kivetítőn saját reklámfilmeket, ajánlatokat, megoldásokat is vetíthetsz neki. Ha kap tőled egy csésze kávét, garantáltan jól fogja érezni magát a tér méretétől függetlenül is, hiszen egy 80 négyzetméteres váróban sem csinálna mást, csak egy helyben ülne. Ehhez nem kell nagy hely.

A munkairodádba való kütyükre viszont vadásznod kell. Ha ügyesen sikerül ez a vadászat, akkor egy multimédiás, projektoros, profi hangtechnikával ellátott teret is kiképezhetsz. A mai bluetooth hangfalak öklömnyi mértük ellenére is tudnak úgy szólni, mint egy házimozi szett, a laptopokat pedig már rég feltalálták. Igyekezz ezen, és digitális adathordozókon tartani az anyagaidat, mert itt nem lesz hely aktás polcoknak.

Vajon a kerti irodák el fognak terjedni Magyarországon? Szavazás indul a kommentben!