Kreatív ötletek otthonra

Szereted a modern festményeket?

Ötletünkkel akár egy modern képtárba is bekerülhetnél, annyira kortárs leszel! :-) Olajfestékre, vagy temperára, és kör lyukasztóra van szükséged, illetve természetesen 2 darab vastag, famentes rajzlapra. Ha pontosan A3-as méretben dolgozol, akkor egy egyszerű klipsz képkeret is megfelelő lesz pár száz forintért, és nem kell ezreseket áldoznod kereteztetésre. Így művészkedj:

1. Vastag ecsettel, jó vastagon használd a festéket, amikor az egyik famentes rajzlap egyik felére türkiz, a másikra kék foltokat festesz fehér cirkákkal.
2. Száradás után kör lyukasztóval darabold fel a művedet.
3. Mértani pontossággal meghatározott sor és oszlopszám szerint ragaszd fel a köröket a másik famentes rajzlapra. Ajánlatos ragasztóstiftet használnod, mert annak csekély a víztartalma, és nem hajlik meg a papír a használatától.
4. Mehet a klipszes üvegkeretbe, hadd csodálkozzanak a többiek :-)

Mini kert üvegben

Csodás elfoglaltság, és épp itt az ideje, hogy átments egy kis zöldet a szobába így tél előtt. Sok bevásárló központban időszakosan kapható kövirózsa és kaktusz, mostanában is találhatsz a napi beszerző körútjaid során. Ami szép az egészben, hogy élő mini kertet készíthetsz gyakorlatilag fél óra alatt. Pár deka virágföld, néhány kavics kell még hozzá, a többi pedig dekoráció. Így ültesd be az üveggömbödet:

1. Az aljára egy kis sóder is megfelel, vagy agyag granulátum, hogy elvezesse a felesleges nedvességet a földből.
2. Második réteg a virágföld.
3. Ebbe ültesd a kövirózsát és a kaktuszokat.
4. A harmadik a fehér kavicsréteg, vagy nagyobb szemcséjű dekorhomok, ami nem pusztán dekoráció, védi a falatnyi talajt a kiszáradástól.
5. Extra babaház dekoráció, ha szereted, vagy kislánynak ajándékozod. :-)

A kaktuszok és a kövirózsa kevés öntözést igényel. Kis mérete ellenére túl ne gondozd a mini kertet, és rakd félig napos helyre az ablak közelébe, de ne közvetlenül a párkányra.

Mindkét ötletünket kedves, saját kezű ajándékként is elkészítheted. Egyébként is sűrűsödnek az ajándékozós időszakok.