Mágneses-e a mágnesfal?

A mágnesfal magyar feltalálóját jobban ismerik külföldön, mint itthon. Legalábbis mindeddig így volt, hiszen számos díjat nyert már nemzetközi szinten, úgy mint a Budapest 100 csoda kiállítás közönségdíját, a Géniusz-Európa Nemzetközi Találmányi, Ipari- és képzőművészeti Kiállítás Bronz-Géniusz díját, vagy a Nemzetközi Feltalálók Világbajnokságán a bronzérmet. Most már számodra sem lesz ismeretlen ez a hallatlanul sokoldalú innováció...

Mágneses-e a mágnesfal?

Hangzása ellenére nem mágneses a mágnesfal, így nincs ok az aggodalomra. A mágnesfal nem hoz létre mágneses teret, mivel nem tartalmaz mágnest. Egészen pontosan „csak” mágnesezhető felületet képez, ezért tapad rá a mágnes.

Úgy képzeld el, mintha folyékony vasat kennél a falra, amin megmarad a mágnes. Ezért ahelyett, hogy növelné, inkább csökkenti a mágneses tér erejét, és sem az emberi szervezetre, sem az elektromos berendezésekre nincs semmilyen hatással. Még a mobil telefonokat és a tableteket is békén hagyja, azok észre sem veszik, hogy vastartalmú felületen youtube-ozol velük.

Hogy lesz a falam mágneses?

Valóban, a fotókon nem lehet észrevenni, hogy mágnesfalat látsz, csak a falon rögzítés nélkül függő tárgyak mutatják meg, hogy valami trükk van a dologban. :-) Persze nincs itt semmi turpisság, csak innováció. A mágnesfal glettanyagot glettvassal felkened a falra, majd száradás után lefestheted, tapétázhatod. Ezután bármilyen mágnesezhető tárgyat rátehetsz, még a vasalót is, hiszen azt is elbírja.

Milyen vastag réteget képez a mágnesfal?

Nem szeretnéd, hogy észrevegyék, igaz? Nos, mivel extra vékony rétegben kell a falra kenni, laikus szem számára szinte észrevehetetlen. Mindaddig, amíg el nem árulod neki, hogy mágnesfalad van, de akkor is külön meg kell mutatnod közelről a széleit. Egyébként biztosan neked is keresned kell majd, hogy hol is van a határ. Apropó, határ...

Hogyan kend fel? A pontos útmutatót a következő részben mutatjuk meg neked. Tarts velünk...