Meghökkentő puzzle bútorok – láttál már ilyet?

Mi magunk is megdöbbentünk az innovativitáson, ami berobbant a bútoriparba. Teszteld csak le magadon. Azt mondom: bútor. Mi jut eszedbe? Egy nagy fotel, vagy a szokásos szekrénysor? Mire végigolvasod ezt a cikket, kacagni fogsz, hol tart még a „bútor” asszociációs kör az agyadban. :-) És a végére egy szinttel feljebb is lépsz majd a „bútor” fogalmát illetően. Ez egy jó dolognak ígérkezik, nem?

Bútorok a jövőből

Mi már a jelenben szeretnénk ezeket a bútorcsodákat, de elterjedésükre még pár évtizedet sajnos várni kell. Megszerezhetők persze már most is, csakhogy horror áron, mint designer bútorok. Ma még inkább csak különlegességnek szánják őket, de a potenciál nagyon is bennük van, mivel praktikusan használhatók. Nemcsak a szemnek készültek...

Fésűs – ollós multifunkciós bútor

Feküdhetsz, ülhetsz, hasalhatsz rajta. Olvasáshoz, napozáshoz, alváshoz, mindenhez megtalálhatod a megfelelő testhelyzetet. Mivel anyaga nagyon könnyű, ezért nem megterhelő e design bútor funkcióinak változtatása. A mi kedvencünk a félfekvő, olvasó pozíció. És a tiéd?

Egyetlen bútor a hálószobába

A zöld puzzle bútor csoda tényleg lenyűgözően variábilis. 1 – 2 – 3 – 4 személyes fekhely alakítható ki belőle. Sőt, még társasjátékozáshoz, kártyázáshoz, közös nasizáshoz is átalakítható. Zseniális megoldás a lego-szerű téglás ötlet, hiszen a legegyszerűbb elemek a leginkább variáhatók egymással.

Reggeliző asztal fali képnek álcázva

Szintén nagyon egyszerű az ötlet, mégse jutott volna eszünkbe. Az asztallábak behajthatók, az asztallap is felhajtható. Így simul a fal síkjába. Hogy ne egy snassz bútorlap díszelegjen a falon, az asztallap aljára egy vagány fotót is tehetsz.

Teleszkópos bútorok

A teleszkópos bútorok egymásból kihúzhatók. Ezzel rengeteg helyet megtakarítanak, amikor használaton kívül vannak. Egyszerű, ma egyébként is trendi vonalvezetés jellemzi őket,
úgyhogy eljött az ő idejük. Teljesen 21. századiak, ugye?

Az újdonságok viselkedésváltozást kérnek tőlünk. Minél nagyobbat, annál nehezebb keresztülvinni az innovációt a társadalmon a designereknek. Ám ha a Designlakás Portált olvasod, biztosan nem vagy a praktikusabb, előnyösebb dolgok ellensége, még ha ki is kell mozdulnod a komfortzónádból érte. Már, ha megéri.

Te mit gondolsz, ezekért a bútorokért megérné kilépni? Kipróbálnád őket mondjuk fél évig?