Menő a kavics csempe – zseniális fürdőszobák

Fel a kezeket: ki tervez fürdőszoba felújítást tavasszal? Ha Te is jelentkeztél magadban, akkor nem lehet, hogy ne hallj tőlünk a kavics csempéről. :-) Ez a fantasztikus ötlet egyre gyorsabban hódítja meg a fürdőszobákat, és ma már kifejezetten kavics csempe készítő műhelyek is létesültek a nagy kereslet kielégítése céljából. Minket azonnal megragadott a lapos, sima kavicsmozaik látványa a fürdőben, mind a falon, mind a padlón. Ha neked is teszik, tarts velünk...

Fürdőszobák kavics csempével

Mutatunk pár ötletet, kész fürdőszobákat, ahol a felújítás után már a kavics csempe a sztár. Amint láthatod, a kavics csempét minden falra felrakják. A zuhanytálca helyére, a kád külső burkolatára és peremére, a tükör köré – mögé, a mosdó elé szőnyeg gyanánt. Nagyon sok ötlettel találkozhatsz az interneten. Még amorf amőba szerű „elfolyásokat” is láthatsz tekergőzni a fürdőszobák falain, padlóin kavicsból.

A kavics mozaik csempék külsőre ugyanolyan sokszínűek, mint maguk a kavicsok. Nincs belőlük két egyforma széria. Jó tanácsunk, ha kavics csempézésre szánod el magad, hogy egyszerre vásárold meg a teljes szükséges mennyiséget, mert talán, mire másodszor mégy, nem találsz az első adaggal tökéletesen egyező harmóniát.

A kavics kompozíció attól szép, hogy nincs minden egyes darabkája egyedi. A világon nincs két egyforma kavics, ahogy nincs két egyforma levél, vagy két egyforma ember sem. És az a művészi benne, hogy a különálló kavics csempék mégis egyformának tűnnek. A mégsem klónokból álló csempék ettől izgalmasak és megunhatatlanok lesznek, mivel a kő „örök”, ősi építőanyagunk.

Van a végére egy meglepetésünk: egy-két fürdőszoba felújítására való kavics csempe mennyiséget házilag is előállíthatsz! És azt is eláruljuk, hogyan, mégpedig a következő részben, melynek címe: Menő a kavics csempe – DIY hozzávalók.

Akkor várunk a folytatásban...