Miért szeretik lakóik a gerendaházukat?

Téglaház kontra gerendaház. A gerendaház tulajdonosok előtte kőházban éltek (tégla, panel, stb...), így van összehasonlítási alapjuk. A lakók nem cserélnék el semmi másra gerendaházukat.

Azt mondják...

  • A fa természetes látványa, testközeli melegsége, és a fenyő évekig tartó megnyugtató illata semmi mással nem pótolható. „Mintha mindig nyaralnánk” - állítják a boldog tulajdonosok.

  • A gerendaház jótékony fiziológiai adottságai pedig egy tüdőszanatóriummal is felérnek, hiszen a ház levegője megszünteti az asztmát, a kruppot, enyhíti az allergiás tüneteket. Az emberi szervezetre gyakorolt gyógyhatása bizonyított tény.

  • „Meglepően alacsony rezsit fizetünk. Azt tudtuk, hogy a gerendaház energiatakarékos lesz, de azt nem gondoltuk volna, hogy ennyire.”

  • A ház kiváló hangszigetelő képessége is praktikus és előnyös, hiszen nincs áthallás a helyiségek között. „Mindannyian kedvünkre tevékenykedhetünk. A konyhai gépekkel nem zavarjuk a gyerekeket a tanulásban.” A zenehallgatás, TV nézés zaja is az adott helyiségben marad.

  • „35 éve van faházunk, téliesített nyaraló, magyar gyártású hőszigetelt szerkezet. Folyamatos fűtéssel energiatakarékos is, ha lehűl (teljesen kihűl) meg felmelegszik, úgy már nem annyira. Építése 2-3 hónap alatt megvolt, komplett lakhatóan. Sajnos egyszer kigyulladt, de égésgátló anyaggal van kezelve gyárilag, 1 panel cserével megoldódott a dolog. A 35 év rendszeres kezelés mellett nem okozott a faanyag állagában még romlást”

  • „Arra számíts a fa kívánja a törődést: 2-3 évente kezelni kell a bogarak, pókok miatt.

  • Faházban nyílt lángos tűzhely, kályha nem lehet, elektromos tűzhely, illetve a külön épületben lévő kazán a jó megoldás.”

Szakemberek a témában