Ne a szomszédé legyen zöldebb

Még több zöldet, és még többet! Alig várjuk, hogy a szemünkkel végre sok-sok zöld klorofillt legelhessünk! De ne csak kint, hanem bent is. Ha lehet, természetes zöldet. Sőt, egyenesen bársonyos füvet, pázsitot...

A mai húsvét előkészületi ötletünkkel a borongós időjárás ellenére szeretnénk jó kedvre hangolni a nagyérdeműt. Extravagáns füves étkező asztali terítékeket hoztunk napcsalogatónak, de minimum mosoly csalogatónak. Ha tetszenek, még van idő húsvétra elkészíteni egy gyorsabb változatot.

Műpázsit futó az étkezőasztalon

Kezdjük is mindjárt a leggyorsabban megvalósítható fű terítővel: Mi kel hozzá? Egy kb. 200-240 cm hosszú és 20 cm széles műgyep futó. :-) Szépen mutatnak a hófehér porcelánok a zöld fűben, és a húsvéti hangulat máris garantált.

Befüvesített kerti asztal

Egy teljes kerti asztallapot is boríthatsz puha műfűvel, vagy akár valódival is. Igaz, hogy húsvétig már csak 4 nap van hátra, és ezalatt nem zöldül még ki az élő asztallap, de húsvét után kipróbálhatod ezt a kuriózumot. Akkor működik, ha az asztalnak van pereme, amiben meg tud állni a föld. A fűmagot egyenletesen, sűrűn szórd szét rajta, és minden nap öntözd a kézi locsoló zuhanyával. Biztos furán néz majd ki, amit csinálsz, de az asztal is különös lesz, szóval emiatt ne aggódj. A valódi befüvesített kerti asztal kárpótol majd a befektetett energiáért.

Étkezőasztal gyeptéglákból

Nem javaslunk olyat, hogy kerti locsolóval öntözd az étkezőasztalt a lakásban, amíg ki nem zöldül. :-) Ehelyett kész gyeptéglákat kell alkalmazni. De hogy ezeket is lehessen öntözni, nylon fóliával burkold a nem vízhatlan asztallapot. És szintén muszáj, hogy pereme legyen, különben lehullik a föld a padlóra. A peremet utólag is elkészítheted az asztalokra, ha pár csinosan legömbölyített élű faléc nem árt meg az asztalnak.

Persze beszerezhető direkt gyepasztalként gyártott alumínium asztal is. Sosem rozsdásodik, nem korhad, tehát közvetlenül és bátran öntözhető a rajta élő pázsit.

Egy biztos: ha füvön szeretnél piknikezni, ez megoldható ezentúl a saját étkeződben is...