Nem akar elkelni az ingatlan? 1.

Hallottál már a HOME STAGING-ről? Az ingatlan kereskedelmi forgalomba, azaz „színpadra állítását” nem fordítjuk magyarra – egyelőre. A home staging a lakberendezésnek egy speciális, újfajta ágazata. Azt a munkafolyamatot hívjuk így, aminek során a szakember az ingatlan eladását segítő változtatásokat végez azon, felkészíti arra, hogy minél előbb, egyúttal minél drágábban eladható legyen az ingatlan. Hogy ezt hogyan teszi?

Kap egy megbízást, és egy keretösszeget, amin belül gazdálkodhat. Ez utóbbi általában az ingatlan árának a 10%-a, vagy amennyi a megbízó rendelkezésére áll. A lehetőségekhez képest a szakember megtervezi a változtatásokat, ami egy kisebb csinosítástól és átrendezéstől egészen egy nagyobb átépítésig is terjedhet.

Mindenesetre a végeredmény rendkívül biztató, ugyanis a tapasztalatok szerint a home staging szakember által eladásra felkészített ingatlan hamarabb és jobb áron talál új gazdára, mint a többi, így a folyamatra fordított összeg megtérülési aránya rendkívül kedvezőnek mutatkozik.

Ez a Magyarországon most lábra kapó lakberendezési forma egyre nagyobb népszerűségnek örvend – főleg a frekventáltabb nagyvárosokban, ahol sok a konkurens eladó ingatlan. Mivel az ingatlanpiac ma – nemcsak Magyarországon – igencsak nehézkesen működő terület, a home staginggel akkor is érdemes megismerkedni, ha jelenleg nem is gondolkodunk ingatlanunk eladásán. Eljöhet még életünkben a home staging ideje! Sajátítsa el a szemléletet, és folytassa velünk a második részben!