Nyuszis bútorok – megér egy mosolyt

A kutya és a macska után a harmadik dobogós helyre tör a házikedvencek  listáján a törpenyúl. Ezek az édes kis szőrgombócok már a bútortervezők szívébe is belopták magukat, és egyre élénkebben reagál rájuk a lakberendezés iparága is. Ma a nyuszis lakberendezés „irányzatából” mutatunk egy kis szösszenetet, hiszen e mókás kisállatok iránti szeretetet nem titkolják a tervezők sem. :-)

Nyuszi ül a szobában – nyuszis székek

Tappancsok és fülek – ez a két legjellemzőbb nyúl testrész ízlésesen jelenik meg egy barokkot kifigurázó bársony kárpitos széken. A dolog azért humoros, mert a barokk bútorkészítők oroszlánmancsokat faragtak asztalláb és székláb gyanánt. A két ellentétes habitusú állat motívum szépen megfér egymás mellett, igaz, csak a bútorok világában. :-)

Ugyanakkor futurisztikus nyuszis székre is rábukkantunk, és már nem is tudnánk választani a kettő között. Ez a hajlított fából készült nyuszifüles hintaszék letisztult és egyszerű formájával fejezi ki a nyuszik iránti szeretetet.

Amint látod, egy komoly forgószék, és egy gyermek hokedli is képviselheti ugyanezt az indíttatást a nyuszkók iránt. Úgy látszik, a nyuszik összekötik a generációkat, a korokat, és a szíveket is... :-)

Nyuszis támasztók

A nyuszis könyvtámasz és ajtótámasz azoknak való, akik mindenben a nyuszis életérzést keresik. Ők olyan emberek, akik azt vallják, „nyuszi nélkül lehet élni, de nem érdemes”. Kétség kívül dekoratív kis tárgyakról beszélünk, amelyek pedig gazdáikról „beszélnek”, nem is halkan... :-)

Pihe-puha szőnyegek

Talált – süllyedt! Telitalálat gyapjas, puha, nyuszi alakú szőnyeget tenni a gyerekszobába. Hiszen a nyuszi az egyik legpuhább kisállat. A törpenyuszit 6 év fölötti gyerekeknek ajánlják otthoni házikedvencként a tenyésztők, de addig is egy bolyhos nyuszis szőnyeggel már hangolódhatunk rá...

Nyuszi lámpák

Még világító nyuszilámpákra is rábukkanhatsz külföldi webáruházakban. Kislányok szobájának bájos dísze lehet egy ilyen cuki kis világítótest. Ezeket bátran használhatja a kis hölgy, mivel nem törékenyek, hiszen műanyagból vannak, és biztonságos szigeteléssel készülnek.

Végül eláruljuk, a gazdik szerint egy törpenyuszi lakásban is könnyebben tartható a cikk elején említett arany és ezüstérmes házikedvenceknél. Ha tehát a gyerekek tovább mennének nyuszi témában a bútoroknál, érdemes mérlegelni a nyuszitartás lehetőségét.