Ötletes tárolóhelyek – Számold fel a bögrehegyeket

Kisgyerekekkel minden hely kevés. Sorozatunkban mutatunk néhány olcsón megvalósítható ötletet, mit akár már a hétvégén bevethetsz, hogy könnyebbé tedd a tárolást, kényelmesebbé az életet.

A Te konyhaszekrényedet is uralják a bögrék? Első ötletünk a kismillió bögre tárolására ad mutatós és filléres megoldást.

Akaszd fel a bögréket

Manapság bájosabbnál ötletesebb bögrékkel találkozunk a boltokban. Pár év alatt összegyűlik egy halom... Azt a macisat nem tudod ott hagyni a kisfiadnak. A hóemberes annyira találó karácsonykor. Az a nagy fél literes kellene a munkahelyedre. Az Elzásért a kislányod sírt egészen a pénztárig. Ja, és a barátnőd szülinapodra hozott két talpas bögrét, hogy egyformából teázhassatok, amikor átjön beszélgetni. És folytathatnád a saját bögrés történeteiddel... Aztán csak bosszankodva pakolgatod őket egymásra a konyhaszekrényben, de a kicsorbultakat sincs szíved kidobni. Ismerős?

Erre a burlesque-szerű jelenetre hoztunk most egy egyszerű és mutatós megoldást. Csupán egy szabad konyhai falfelületre, sínekre, és sok kampóra lesz szükséged az elkészítéséhez. Ne halogasd tovább a dolgot, hogy megkíméld magad a nem szűnő bosszankodástól, és a további bögre sérülésektől.

Mi legyen a sín?

A sín lehet egy vékonyabb fa karnisrúd feldarabolva. Vagy akár egyforma, rövidebb alumínium csövek is. Amivel felszerelheted, az nem más, mint a karnistartó konzolok. Ebből annyi pár kell, ahány rudat fel szeretnél szerelni.

A sínek távolsága: a bögrék kényelmesen elférjenek egymás alatt. Ez 20-25 centiméter. A kampókon lógó bögrék egymást se üssék meg, szellősen akaszd fel őket. Akkor lesz szép a bögrefal, ha egy vonalban lógnak egymás alatt a csuprok.

A bögrefalat a galéria fotók szerint más tárolókkal is kombinálhatod. Ha kosarakat szerelsz fölé, például szalvétákat és konyharuhákat tarthatsz bennük. Ötletes tárolóhely sorozatunkat hamarosan folytatjuk.