Pihentető faházak: hálószobák kialakítása – bútorok és világítás

A faházak pormentes, egészséges és megnyugtató környezetében még hatékonyabbá tehetjük a  hálószobák pihentető hatását az odaillő bútorzattal és világítási technikával. Lakberendezési ötleteink nemcsak faház tulajdonosoknak szólnak, hanem mindenkinek, aki szereti a pihentető alvást, a stresszmentes otthoni környezetet.

 

Bútorok

 

A faházak bútorzatának anyaga egyértelmű. Igyekezzünk minél több természetes anyagból készült darabot választani, hogy erősíteni tudjuk faházunk egyébként is kiemelkedő erősségeit. A natúr fa színe igen erőteljesen mutatkozik meg falaink és födémünk óriási felületein, ezért különböző színekkel pácolt árnyalatokat válasszunk, nehogy megunjuk az anyagot, amibe eleinte beleszerettünk. Gerendáink robusztus hatásának ellensúlyozása-képpen légiesen könnyed darabokról is gondoskodjunk, hogy térérzetünk harmonikus legyen otthon tartózkodásunk folyamán. Itt egy-egy fésülködő vagy konzolasztalra gondolunk, illetve szobainasra, fali képek kereteire...

 

A sok strapának kitett bútordarabokat viszont természetesen masszív anyagból válasszuk, hiszen az ágyunk, például egy életre is szólhat. Az egészséges és pihentető alváshoz ergonomikus matracot érdemes vásárolnunk. Az elektromos árammal működő berendezéseket, például TV-t, számítógépet száműzzünk a hálószobából, hogy legalább éjszakára zárjuk ki az elektroszmogot az életünkből.

 

Világítás

 

A hálószobában lényeges szerephez jutnak a kisebb fényforrások, úgy mint éjjeli lámpák, falikarok, irányfények. Jó ízléssel történő megválasztásuk úgy hathat, mint a természet adta emberi testen a mesterségesen készült ékszerek. A fa robusztus, matt, natúr természete kiemeli a mértékletesen csinos, fémesen csillogó világító eszközeinket még nappal is, ha pedig használatukra kerül a sor, megmutatják nekünk a fa meghitt hangulatát.

 

A tinik hálószobája számukra a nappali is egyben. A tizenévesek ide vonulnak vissza napközben is a tanulás, lazítás idején. Gondoskodjunk komfortérzetükről még körültekintőbben a most megismert lakberendezési tanácsok segítségével.