Te is ilyen előszobát szeretnél

Nem véletlenül maradt le a cím mögötti kérdőjel. :-) Persze csak előfeltételezés, hogy Neked is tetszenek a galériában felvonultatott előszobák. Azt gondoljuk, hogy ha szavazni kellene, akkor toronymagasan nyernének ezek a gyönyörű, elegáns, praktikusan kialakított előszobák. Várjuk a kommenteket a facebook oldalunkon, akkor is, ha nyerők Nálad, és akkor is ha nem. Kíváncsiak vagyunk, jól sejtettük-e, hogy Téged is lenyűgöznek, nemcsak minket.

Ha meg nem haragszol, ebben az írásunkban most kizárólag minimál előszobákat mutatunk be, ezek közül viszont a legínyencebbeket. És le is vonjuk a tanulságot, úgyhogy érdemes tovább olvasnod, ha épp előszobán gondolkozol.

Bombasztikus minimál előszobák

A minimálhoz híven az előszoba is nélkülöz minden sallangot, és felesleges porfogót. Talán emiatt is oly elterjedt stílus. Az előszoba tekintetében ez a vonása talán még sokkal indokoltabb. Mivel ez a sokszor kicsit mostohán kezelt helyiség egyébként is gyakran néz ki úgy, mint egy raktár. Hogy ezt megelőzhessük, illetve pillanatok alatt megszüntessük, ZÁRT tároló szekrényeket alkalmazunk. Amint látod, a szükségesnél nem több a nyitott polc, vagy fogas. Ebben az a legjobb, hogy a szekrényben viszont a katonás renden kívül mást is megengedhetsz magadnak.

Ami a SZÍNEKET illeti, a minimál a színek tekintetében is visszafogott. A természetes és világos meleg színek dominálnak az előszobában is. A nyers szín, a fehér, a világos szürke és a natúr fa színei optikailag még tágítják is a teret, úgyhogy különösen jó hatással vannak az egyébként is kis méretű előszobákban.

A VILÁGÍTÁS szintén sarkalatos pont. Csodaszép és hangulatos tud lenni levés LED világítás is az előszoba bútorba építve. Mivel minimálról van szó, ezért direkt célravezető, ha kevés fényeffektet alkalmazol.

Néhány szó a FUNKCIÓK összeállításáról. Nem is hinnéd, hogy még egy kicsi előszoba bútor is igényel tervezést, koncepciót.

Mi minden végezhető az előszobában?

  • Alapvető, hogy az előszobába hazaérkezünk, illetve innen indulunk útnak. Itt tehát nyilván a lábbeli cserének, és a kinti öltözék tárolásának kell minél kényelmesebben megvalósulnia. Nem szép látvány, ha a papucsok, cipők, szandálok folyamatosan láb alatt vannak. Így egy-két zárt cipőtároló szekrény mindenképp szükséges.
  • Jó, ha akasztós szekrény zárja el a szemek elől a kabátokat, mellényeket, dzsekiket. Pár másodperc alatt, ergonomikusan, egyszerűen hozzáférhető és kezelhető legyen a vállfás szekrény. A gyerekek számára javasoljuk egy alacsonyabb változatot készíttetni. Ez segít nekik a jó szokás kialakításában, és nekünk is, mert nem kell fél éven át naponta többször saját kezűleg akasztgatnunk ki-be a kabátocskákat.
  • Vendégfogadás. A vendégek kabátjai számára – akik csak pár órát tartózkodnak nálunk – szabad fogasokat érdemes felszerelnünk. Így az ő kabátjaik nem keverednek a családunk ruháival. Amíg nálunk vannak, addig elférnek felakasztva is a falon. A cipőik tárolására szintén elég, ha egy kevés polcos részt alakítunk ki valahol az alacsonyabb régióban. Ha gyakran fogadunk vendéget, gondoljunk a vendég papucsok tárolására is. Ezeknél viszont már zárható szekrényben gondolkodjunk, hogy elrejtsük őket.
  • Kalap és táskák. A táskák számára egy zárt, polcos szekrényt javaslunk, amiben a polcok tágas magasságot biztosítanak a mindennapi táska tároláshoz. Praktikus, ha a táskánkat nem visszük be mindennap a lakásba, csak akkor, ha mégis kellene belőle valami. Azután megint megvan a biztos és jó helyük az előszoba szekrényben. Kalap? Aki kalapot hord, tudja, mennyire kell vigyázni rá, hogy ne gyűrődjön, és szellőzni, száradni tudjon. Egy polc ekkor sem árt, valahol a félreeső magasságban, ahol biztonságban várhatja meg a reggelt.

Egy átgondoltabb, elegánsabb előszobát Te is boldogan használnál?