Téli szüneti kirándulás csodaországban

Téli szüneti albumunkban nézegess velünk különös tereket, csak úgy lazításképpen. Egyik extravagáns térből transzportálódunk a másikba, hogy kikapcsolódjunk egy kicsit így a téli szünet derekán... Velünk tartasz?

Hotel a hegyekben

Óriási, gyönyörű hotel halljában járunk a svájci hegyek között, ahol rengeteg a fény, rengeteg a fa, és rengeteg a kő. A táj e pazarló tartalmát igyekszik visszaadni a hotel építésze, így az impozáns hotel fantasztikusan hiteles módon képes belesimulni a környezetbe. Az egyterű emeletes hotel csillárjai szarvasagancsokra is emlékeztetnek, mely állatok szintén fellelhetőek a hegyek között.

Futurisztikus gomba kalapok – jó étvágyat

Nem, nem a rántott gombafejek készülnek futurisztikus recept szerint. :-) Egy étteremben járunk, és mintha mi lennénk a kis bogarak, óriási gombakalapok alatt érezhetjük magunkat, de nem egy meseszerű, hanem egy rendkívül kifinomult, elegánsan futurisztikus térben. A fehér kanapék és üveg asztalok méltó kiegészítői az építészeti mesterműnek, ami nem más, mint a lamellás mennyezeti kompozíció, ami a tökéletesen ívelt oszlopok folytatása. Mesteri...

A fényűző eredeti barokk ma is él

Úgy látszik, tényleg megunhatatlan a patinás pompa. Ma is születnek újabb és újabb eredeti barokk enteriőrök. Íme egy csodás különlegesség a 21. századból. A Versailles-i palota tulajdonosa és építtetője XIV. Lajos Napkirály által megálmodott Tükörteremhez hasonlít ez az építészeti remek az albumunkból. A boltíves, mennyezetig nyújtózó ablaksor a dús csillárokkal ízlésesen utánozza a a következő fotón látható Galérie des Glaces-t.

Szintén zenész...

A modern minimál, fekete-fehér enteriőr is művészi tervezést sejtet. Az antik Dávid kontraposztó részlete nélkül a tér nem volna ugyanaz. Nyilvánvalóan a szobor fotója a főattrakció a térben. A szobor tökéletes egyensúlyát a szimmetrikusan berendezett tér is visszhangozza, s még a lámpák állványai is a keresztirányú egyensúlyt, a kontraposztó hatást szemléltetik.

Reméljük, kedvedre volt ez a kis téli szüneti villámkirándulás az extravagáns terek világában, csodaországban...