A természet szerelmeseinek otthonai

Vajon milyen házban lakik egy vérbeli természetjáró, egy biológus, vagy kalandor? Az biztos, hogy nem egy sematikus otthont kell elképzelned. Tulajdonképpen a cím láttán szerintünk el sem tudod képzelni azt, amit most szemeiddel látni fogsz. Elképesztő remekművek jönnek a szokások és sematikus belsőépítészet, lakberendezés mindennemű hanyagolásával. Szemléletformáló tízpercünk következik, ma a kaland ideát van. :-)

A veranda, mint átmenet

Egy természetimádó házának talán a legbiztosabban feltételezhető eleme egy napfényes, rusztikus veranda, mint átmenet a kint és a bent között. Ezért ezzel kezdjük a bemutatást. Ezekben a beépített hegyoldalakban az a közös, hogy tető és üvegfal nélkül akár egy szokásos hegyi ösvény is lehetne, és fel sem tűnne senkinek, hogy ez egy lakóház része.

Fürdőparadicsom a természet lágy ölén

Ki ne vágyna madárcsicsergés, fák susogásának kíséretében lazítani egy kád forró vízben? Ilyen környezetben valóságos ünnep a napi tisztálkodás. :-) A természetes anyagok használata különleges esetekben már a józan ész határán is túlmegy, hiszen előfordul, hogy háncs mulcsot, vagy folyami homokot – kavicsot rétegeznek a kád mellé a házigazdák. Ennél enyhébb fokozat, de még mindig nagyon természetközeli a vályogból kialakított organikus ívelésű falak és térelválasztók alkalmazása – nemcsak a fürdőben.

Meghökkentő nappalik

Az igazi nagy meglepetés akkor érthet, ha ezeket az elképzelhetetlenül eredeti nappalikat meglátod. Fergetegesen varázslatos terek, ugye? Megítélésünk szerint ritka egyedi fantázia kell a megalkotásukhoz. A galériában bemutatott terek koncepciójának összeállításához egy természetben rengeteget inspirálódó tervezői szemlélet szükséges. Ilyen természetes miliőket egy beltérben csak az a belsőépítész képes megvalósítani, aki maga is a természet nagykövete egy mesterséges környezetet tervező szakmában. Lenyűgöző meglátásokat láthatsz a fotókon. Ha ellesel egy-egy részletet belőlük, és át tudod ültetni az otthonodba, akkor máris valami különlegessel, szokatlannal gazdagíthatod életteredet.

Mit gondolsz? Te el tudnád képzelni a mindennapjaidat egy ilyen extrán természetre hangolt otthonban?