Tiniszobát alkotunk – a tiniszoba kellékei

Felnőttek a gyerekek... Ezzel a fordulattal nemcsak a kisgyermekes korszak zárult le családunk életében, hanem a játszószoba is elvesztette funkcióját. Egy új, komolyabb kuckóra van szüksége gyermekünknek, ami jó pár újabb évig szolgálja majd fejlődését.

A tiniszoba kellékei

Egy kamasz élete két fő összetevőből áll. Az oroszlánrészt a tanulás képviseli jó esetben, a másik összetevő pedig az önállósodás, a személyiség keresése – elvonultan. E két fő tevékenység mentén kell berendeznünk tinédzser gyermekünk szobáját.

Az ergonomikus tanulósarok

A tanulás legjobb feltételeit igyekeznünk kell megteremteni a tiniszobában. A helyes testtartást megadó íróasztal és szék kombinációjára van elsősorban szükség a megfelelő irányú, színhőmérsékletű és erősségű fényforrásokkal.

Az egészséges ágy

Frissen – kipihenten tud csak gyermekünk jól teljesíteni az iskolában. Ágya legyen kényelmes, egészséges pihenő felület. A matrac helyes megválasztása kulcsfontosságú a leggyorsabban most fejlődő csontozatú korosztály számára.

A nagy kapacitású tárolók

Egy falnyi gardrób sem elég talán a tinik rohamosan növekvő mennyiségű cuccához. Minden sarkot ki kell használni a tárolóhely növelése érdekében, s erre kiváló példa egy plafonig beépített szekrényfal. A ruhák, könyvek mellett a szabadidős eszközök is felsorakoznak idővel, és persze nem szeretnénk kirakodó vásárt látni a szobában. Akasztós, fiókos, polcos zárt terű szekrények, komódok jó szolgálatot tesznek a gyűjtögetős években.

Vonjuk be a kamaszokat a választásba

Gyermekünk bizonyára nagyon várja már új szobáját. Hát kérjük meg, ötleteljen, nézzen utána ő is, mit, milyen stílusban, mennyiért kaphatunk meg a szükséges dolgok közül. Ebből a projektből ő is sokat tanulhat, tapasztalatot szerezhet, ízlése formálódhat. Tegyük közös üggyé az új tiniszoba kialakítását, vegyük figyelembe kívánságait, és osszuk meg tapasztalatainkat. Egy új oldaláról is megismerhetjük gyermekünket: formálódó ízlésvilágát, személyiségét, vágyait. Ha türelmesek vagyunk és nem sürgetjük a választásban, kiválóan összekovácsolhat minket ez a ritkán ismétlődő kellemes feladat.