Trükközz a tükrökkel, avagy használd okosan a tükröket

A tükör legalapvetőbb tulajdonsága, hogy „visszhangozza” a környezetét. Ha ma még csak arra használod, hogy ellenőrizd a külsőd indulás előtt, akkor itt az ideje, hogy megismerd a tükör trükkös oldalát, amellyel különleges tér-élményt adhatsz családodnak, vendégeidnek, ügyfeleidnek! Ehhez el kell döntened, hogy honnan, mikor és mi legyen látható benne. Ma ebben segítünk elindulni.

Belépsz az ajtón és azonnal egy tükörrel találkozol

1. Ajtóra néző tükör

Induljunk ki a helyiség funkciójából. Egy nyílt térbe lépve például biztonságérzetet adhat vendégeidnek, ha feltűnés nélkül megbizonyosodhatnak megfelelő kinézetükről. Ugyanakkor ez zavarba ejtő is lehet. A hálószobába lépve még idegesítő is lehet, ha naponta hússzor egy kritikus tükörkép fogad önmagadról. Az ajtóra néző tükör elhelyezését tehát mérlegelni kell annak tekintetében, hogy milyen helyiségben, kik számára helyezed el a tükröt.

2. Ajtótól elfordított tükör

A szöget bezáró, de még mindig az ajtóval szembe állított tükörrel a tér egy meghatározott részletét mutatod meg a térbe lépőknek az első pillanatban. Ha van a helyiségben egy design bútor, ami megadja a tér jellegét, vagy más szempontból fontos részlet – például egy bemutató sarok, akkor duplázd meg annak látványát a tükör segítségével. A tükröt úgy kell elhelyezni, hogy az ajtón belépők azonnal kénytelenek legyenek belenézni, és azt lássák benne, amit kiválasztottál erre a célra. Hiszen az első benyomás a legerősebb, nem igaz?

3. Elhelyezkedve a térben

Otthon vagy, és magad szeretnél gyönyörködni a beállított tükörképben? Esetleg gyakran fogadsz vendégeket, akiknek szemei elé szeretnél hozni valamilyen fontos részletet a térből? Ha nem tudod szembe ültetni őket a jelentőségteljes látvány elemmel, a tükörképet később is bevetheted, amikor a többiek már elhelyezkedtek. Az ülőbútorokat birtokba véve töltik ugyanis a legtöbb időt. Egy izgalmas, emellett a tér stílusához illeszkedő tükör figyelemfelkeltő hatásával erős benyomást tehetsz mindenkire a lényeges show elem tükörben történő szemük előtt tartásával.
Az otthoni büszkeségeid látványát megduplázhatod a tükör segítségével, így Vendégeiddel együtt a kanapén, fotelekben nassolgatva fantasztikus tér-élményt kaphattok, és talán nem is tudatosul bennük, miért érzik olyan jól magukat Nálad...

4. Extrém lakberendezés

Tedd a tükröt váratlan helyre, például a plafonra. Akkor igazán meghökkentő, ha maga a tükör is extrém. Az óriási, általában kihasználatlan mennyezeti felületet így hasznossá téve kapsz egy inspiráló teret, mivel a tükröződő szoba különös jelensége megmozgatja az agytekervényeket. Erre akkor van szükség, ha kreatív térről van szó. Egy gardrób szobában, vagy például egy divattervező szalonban jó ötlet lehet a tér függőleges megduplázása, fejre állítása.

Légy céltudatos. Használd ki a 80%-ot: a környezetünk érzékelése 80%-ban a szemünkön keresztül történik. Te melyik trükköt alkalmaznád, és milyen helyiségben?