Világhírű lakberendezők remekei - valósítsd meg magad 1.

Az egyik legizgalmasabb dolog, ha világhírű, méregdrágán dolgozó lakberendezők ötleteit otthon saját magad is meg tudod valósítani. Új sorozatunkban ilyen csemegéket gyűjtünk a nagyvilágból, hogy szemezgess köztük, és ami megtetszik, valósítsd meg a saját otthonodban. Reméljük, téged is lelkesít az ötlet. Íme a lakberendezők krémjének első remeke...)

Bambusz térelválasztó profin

A bambusz térelválasztóról egy rolófüggöny juthat eszedbe, hacsak nem láttad a cikk fotót. Annyira gusztusos, figyelemreméltóan elegáns, de nem hivalkodó, és kedvesen természetes ez a bambusz oszlopos erdőrészlet, hogy a sorozat nyitóműveként választottuk.

 

Hogyan készül?

1.A bambusz

A fotón szám szerint 13 szál vastagabb, vékonyabb bambusztörzs látható, ami az attrakció fő összetevője. Természetesen ez a mennyiség a térelválasztó hosszától függ. Se túl sűrűn, se túl ritkán ne rakd a teljes falmagasságnál 20-50 cm-rel hosszabb szálakat (fontos, hogy változó mértékben dőljenek). Ezt modellezd le, és biztosra fogsz menni a beszerezés során. Ha megkérdezik, hogy mennyit és mekkorákat kérsz, csak előveszed a zsebedből az elektronikus jegyzeted, és diktálhatod is a számokat..

  1. Mérd meg a szoba, nappali magasságát
  2. Keress léceket, és méretarányosan (pl. 1:10) szegeld össze a térelválasztó három oldalú keretét.
  3. Válassz egyenes faágakat, és szabd ki a megfelelő bambusztörzs méreteket. Itt tudsz játszani a sűrűséggel, dőlésszöggel, amíg tökéletes nem lesz a kompozíció.
  4. Rajzold körbe filctollal az ágak végpontjait a léceken, ez lesz a tervrajz.
  5. Mérd meg az ágak hosszát, és szorozd vissza az eredeti (1:1) magassághoz.
  6. Kész számokkal mehetsz is a kertészeti, vagy lakberendezési áruházba.

2.A keret

Az egyszerű sötétbarna famintás keret bútorlapból készült. Az alsó kavicságy végtelenül egyszerűen kivitelezhető, csak beleborítod a hófehér köveket, amiket zsákonként vásárolhatsz bármelyik tüzépen. Annál szebb lesz a kompozíció, minél jobban elüt a két szín egymástól.

3.Fixáló karikák

A kavics eltakarja a bambusztörzs fixáló rámákat, amiket a mennyezeti kereten viszont látsz. Különböző átmérőjű barnára festett fémgyűrűk fixálják hosszútávon és „kidőlés-biztosan” az oszlopokat. A karikák méretét igazítsd a már meglévő bambuszok vastagságához.

A csodás kompozíció összeállítását legalább két férfi végezze, hiszen fizikai erőt is igényel ez a világszínvonalú mesterkompozíció. Sok örömet a szép látványhoz!