Zseniális Ikea hack - Pihenj a könyvespolcon

Nem kell tudnod sem ágyat, sem könyvespolcot barkácsolnod ahhoz, hogy ezt a DIY ötletet be tudd vetni otthon. Zsenialitása abban rejlik, hogy aki kitalálta, össze tudta keverni a dimenziókat. :-) És Te is meg tudod csinálni, mivel egyszerű, mint az egyszeregy! Kezdjünk is bele!

Könyvespolcból fiókos ülőpad

Tulipánból paprika,
Könyvespolcból ülőpad,
Ülőpadból fiókos tároló,
Fiókos tárolóból könyvespolc...

Hogyan készül?

A függőleges könyvespolcból három hozzávaló segítségével lesz tuti ülőpad:

1. Lábak

A könyvespolc vízszintes használatához nem feltétlenül szükséges, de még profibb, ha bútorlábakat csavarozol az aljára. Akarom mondani az oldalára... Hogy kellenek-e lábak, azt igazából az ergonómia dönti majd el. Ha gyerekszobába kerül, akkor láb nélkül sem lesz alacsony az ülőmagasság a kicsik számára. Ha előszobai bútornak, vagy nappali pihenőnek születik újjá az Ikea könyvespolc, akkor érdemes megmagasítani lábakkal a felnőttek miatt.

2. Ülőpárna

Könyvespolcból ülőpad. A párnától lesz kényelmes és stílusos az újdonsült ülőpad. Méretei tökéletesen egyeznek az Ikea könyvespolc oldalával. Egy ugyanekkora OSB lapot kell csak szabadon választott vastagságú szivaccsal bekárpitoztatni, és mehet is a helyére.

2 trükk, hogy ne csúszkáljon: öntapadós tépőzárakkal, vagy hátul két-három csuklópánttal rögzítsd az ülőfelületet a könyvespolchoz.

3. Tároló fiókok

Ülőpadból fiókos tároló. A tároló fiókok lehetnek szövet, vagy műanyag ládikák, fonott – bélelt kosarak. Annál szebb lesz az ülőpad, minél feszesebben passzol a méretük a polcok közé.

És végül: Fiókos tárolóból újra könyvespolc! Ládikák nélkül simán visszapakolhatod a könyveket a polcokba...

Egyszerű, mint az egyszeregy, vagy inkább, mint a tulipánból paprika...? :-)