Zsenília gombócok – cuki dekorációs ötletek babaszobába

A picik szobácskájában a legtöbbet nyúzott játékok a puha plüssfigurák. A totyogók – még a fiúk is – szeretik ölelgetni a puha meleg alvókákat. Ha szeretnél még szerethetőbb babaszobát gyermeked számára, akkor most van egy dekorációs ötletünk, ami zsenília gombócaival vidám, pihe-puha, fincsi játékká is válhat.

Hogyan készíts zsenília gombóc függőket?

Természetesen zsenília fonalból. :-) Biztosan ismered a pompom készítés csínját-bínját. Amikor hosszában, vastagon feltekered egy bankkártyára a fonalat, az egyik végén szorosan összekötöd, majd az ellenkező oldalon elnyisszantod, és felborzolod. A fonalat/damilt hagyd fél méter hosszúra. Ilyen egyszerű, de talán próbáltad is már. Most színes zsenília fonalból készíts pár ilyen pompomot. A cikk galériájában találsz többféle formációt a függődísz megalkotására.

Spirál alakú függőke

  1. Végy egy kör lapot, ez lehet CD, vagy LP. (Megvan, hogy ez a bakelit lemez? Long play... :-). Reszeld be kissé a széleit 16 helyen a felezgetős technikával. Ezek a medrek a pompom zsinórjainak fixáló pontjai.
  2. Mérd meg az egyik elkészült pompom átmérőjét. Ennyivel vagdosd egyre rövidebbre minden egyes pompom zsinórját. A végüket ezután kösd össze. Így ki fog rajzolódni a spirál alakzat.
  3. A pompom csokor csomóját rögzítsd a kör közepén, és rendezgesd a bereszelt mélyedésekbe a zsinórokat.
  4. Végül akaszd fel a babaszoba egy magas pontjára.

Lapos függőke

Bájos variáció a fagallyról lógatott zsenília pompom füzér. A bájos csavar a történetben az, hogy cikkcakk mintát kapsz, amikor kétféle hosszúságú zsinórt váltogatva kötsz a faágra.

Foltos pompomok

Három színből édi kis pompomokat gyárthatsz. A bankkártyára való feltekerés közben kedvedre váltogathatod a színeket. Így két egyforma gombócod biztos nem lesz. Apró kefével átdörzsölheted a pompomokat, és teljesen homogén, vattaszerű, tökéletesen puha díszeket kapsz.

Te melyik pompomot készítenéd el a babaszobába legszívesebben?