Minimalista lakás – egyszerűen és mégis elegánsan

Minimalista lakás – egyszerűen és mégis elegánsan

A lakberendezésben a natúr, természetes színek használatával nehéz mellé nyúlni. Ha az egyszerű, természetes színeket még a minimalista stílussal is ötvözzük, akkor azért nagyon át kell gondolni a tervezést. Ennek a minimalista lakásnak a tervezésekor az egyszerűséget és az eleganciát tartotta szem előtt a tervező. Bár nem túl magas költségvetésből dolgozott a tervező, mégis több olyan bútort kellett terveznie, amelyet kifejezetten ebbe a lakásba készítettek.

minimalista lakás 2

 

A gyönyörú konyhapult szoborként uralja a teret. Nem csak konyhapult ez, hanem dekorációs tárgy és asztal is egyben. Ha akarjuk dolgozóasztalként is funkcionálhat. A fehér konyhabútor teljesen beleolvad a falba, ezáltal nem tagolja tovább a teret és nagyon jó hátteret ad a konyhapultnak. Ezt a kis teret zseniálisan kihasználják, mindennek megvan a helye és a funkciója és mégis olyan mintha a látvány lett volna a fókuszban. Még egy zongora is helyet kapott a polcok alatt.

minimalista lakás 3

 

A nappali és konyha részt egy mobilfal választja el egymástól. A mobilfalon egy egyedi dizájn van, amit egy zsiráfot ábrázol. A mobilfal tovább növeli a kis lakás mobilitását.

minimalista lakás 4

 

A fehér színek nem csak nagyítják a teret, de tisztaságot is sugároznak a hálószobában. A falon itt is megjelenik egy zsiráfkép, melyet zsinórból készítettek.

minimalista lakás 5

 

A mobilfalat elhúzva egy nagy térré alakul az egész lakás. Jól illeszkedik egymáshoz a két burkolat.

 

minimalista lakás 6