Egy csepp luxus az otthonodban

Pár jól megválasztott dekorációval és leheletnyi szépérzékkel elleshetjük és otthonunkba cseppenthetjük az álomlakokra jellemző luxus jegyeket. Most elárulunk pár lakberendezési ínyencséget, amit Te is megvalósíthatsz saját otthonodban, és magasabb színvonalúvá teheted azt kevés ráfordítással.

Luxus érzet már a bejáratnál

Minden lakást azonnal feldob egy szép felületű, kellemes színű ajtó egy patinás kopogtatóval díszítve. Az ajtódat felfrissítheted és nemesítheted egy festéssel, de akár le is cserélheted, ha már megérlelte rá az idő. Egy ünnepélyes hazaérkezés, vendégfogadás minden nap egy kis örömöt cseppenthet a mindennapokba.

Különleges hangulatú előszoba

A szép ajtón belépve továbbgördítheted a patinás érzetet egy hoteles hangulatú előszobával. Kis előszobában is megvalósíthatod, ha egyszínű világosra fested a falakat, egy kis hangulatvilágítás, egy nagy tükör és egy stílusos lerakóasztalka kell csak hozzá, és kész a remek előszoba. Ha van elég tér hozzá, egy fotellel vagy kanapéval még kényelmesebbé teheted a fogadótérré előléptetett előszobát.

Egy kis luxus a szobákban

Nagy felületen is könnyen teremthetsz luxusérzetet, ha egy termetes, süppedős szőnyeget terítesz a padlóra. A színe tekintetében válassz egyszínű pasztellt, ami semlegesíti, „összehozza” a már meglévő árnyalatokat. Nem is beszélve a kellemes, puha léptekről. A jó érzéseket betetőzheted a szép látvánnyal: tavasszal és nyáron tarts friss vágott virágot az étkezőasztalon és a nappaliban, mely pompás dekoráció, és mindig a lakás ékessége. Ha ablakcserére kerül a sor, érdemes megfontolnod a méretük megnagyobbítását. A sok fény, és – ha van – a mutatós panoráma rengeteget dob otthonod luxus érzetén. A kevesebb több – nemcsak a sminkben. A felesleges bútordarabok likvidálásával sok helyet nyerhetsz. Inkább zárt szekrényeket válassz, amik elrejtik a holmikat és homogén felületet mutatnak. Használd ki a helyiségek magasságát, és készíttess beépített szekrényeket a plafonig.

Kerüld a harsány színeket, és a túl sok dekorációt. Inkább hangold össze a bútorokat, a díszeket és az árnyalatokat, hogy egységes, megtervezett hatást kapj. Önmagában már a tudatosság is luxus érzetet nyújthat, ha sikerül jól eltalálnod az összképet.

Szakemberek a témában