Otthoni iroda – 10 könnyen kivitelezhető ötlet

Szeretnél kialakítani egy jó kis dolgozósarkot magadnak, ahová visszavonulhatsz és a hobbidnak élhetsz vagy rendszerezheted a háztartással kapcsolatos dolgokat? Ezek az ötletek akkor is a hasznodra válnak, ha ténylegesen otthon dolgozol és ehhez kell kialakítanod egy otthoni irodát.

Otthoni iroda egy okos szekrényben

Lépj ki a nap végén az irodádból, zárd be a szekrényajtókat és felejtsd el a munkát. Ezt biztosítja számodra ez a praktikus megoldás, ha nincs lehetőséged rá, hogy egy egész szobát az otthoni irodád kialakítására használj. A szekrény hátulját befedheted parafával és így használhatod rögzítő táblaként is. Ugyanezt megteheted az ajtók belső felével is.

Sikkes rusztikus

Ki mondta, hogy az irodába csak klasszikusan irodai bútorokat lehet tenni? Választhatsz egy jó kis kényelmes fotelt is, amit még kényelmesebbé tehetsz takaróval, párnával. Lábad alá is tehetsz szőnyeget, hiszen ha az ember kényelmes körülmények között dolgozhat, az a munka hatékonyságát is növelheti. Nem kell feltétlenül új bútort vásárolnunk, főleg ha a rusztikus stílust választjuk. Keressünk egy használt stílusos kis régi asztalkát, ami jól illeszkedik a rusztikus stílushoz.

Rejtett tároló helyek

Nincs túl sok lehetőséged a tárolásra? Gipszkartonozással remek kis tároló helyet lehet kialakítani a mennyezeten. Ez segít egy picit elválasztani az iroda részt a helység többi részétől és rendezettebb hatása is lesz.

Kreatív sarok

Ha csak egy kicsi sarok kellene, ahol a kedvenc hobbidnak hódolhatsz. Függessz polcokat, parafatáblát a falra, ahová elhelyezheted a szükséges dolgokat. Fesd a falat valamilyen inspiráló színre, hogy a kreativitásod még szabadabban szárnyalhasson.

Elegáns stílusban

Válogatott, nemes textúrák – a bőrtől a magas fényű lámpán át a bronz kiegészítőkig. Legyen az otthoni irodád olyan, ahol szívesen végzed a munkád.

Inspiráló sarok

A vízkék és türkizkék árnyalatai nagyon isnpirálólag hatnak a munkakedvre ebben a kis irodában. A parafatábla remek lehetőséget nyújt a fényképek, jegyzetek, fontos dolgok kifüggesztésére.

Modern geometrikus

Ez a kis kuckó a lépcső mellett lett kialakítva, így kihasználva minden helyet. A geometrikus minták nagyban uralják a teret. A fehér, króm és üveg kiegészítők, a fehér ikeás íróasztal remek összhangot teremt.

Csak polcok és kész

Az iroda kialakításának talán ez a leghelytakarékosabb módja, hiszen csak a polcok szélessége szükséges hozzá és akár a radiátor felé is elhelyezhetjük. Ezt az összeállítást az óriási térkép teszi hangulatossá.

Rejtett megoldás

Ezt a kialakítást bármely szekrénynél meg lehet csinálni némi átalakítással. Az egyik nyitható polcos szekrényről leszereljük az ajtókat és egy szakemberrel csináltatunk rá lehajtható szekrényajtót. Így az ajtó asztalként szolgál, amikor lehajtjuk és elrejti a dolgokat, amikor bezárjuk.

Művészsarok

Egy otthoni irodát bármilyen kis félreeső helyen ki lehet alakítani. Ez az összeállítás azért is nagyon szép, mert világos, úszik a fényben. Ezt erősítik a fehér falak. A bútorok egyszerűek, a fa eredeti színe remekül egészíti ki a fehér falakat.