Tippek az otthoni kikapcsolódáshoz

Tippek az otthoni kikapcsolódáshoz

Manapság mindenki őrült tempóban éli az életét és a környezetünk is hihetetlen módon változik. Jó ha van egy olyan hely, ahol egy picit megpihenhetünk, elfelejthetjük a napi feladatokat. Erre a legjobb, ha saját otthonunkat alakítjuk ki eszerint. Ha ez sikerül, sokkal könnyebben tudjuk átengedni magunkat az ellazulásnak.

Lakásunk azonban sokszor kaotikus és szervezetlen, hiszen arra már nincs időnk, hogy azzal is foglalkozzunk. Van azonban néhány egyszerű és nagyon alapvető lépés, amit tehetünk, hogy az otthonunk harmonikus és békés legyen és amikor a nap végén hazatérünk, igazi kis oázis legyen a számunkra a fárasztó munka után.

Ha megfogadsz néhány jó tanácsot, sokkal könnyebb lesz a munka utáni ellazulás:

  1. Legyenek növények a lakásodban! A virágnak mind az illata, mind a látványa megnyugtatólag hat. A zöld cserepes növények hozzájárulnak a jobb levegőminőséghez.
  2. Válassz megfelelő falszínt! Azokban a helyiségekben, ahol pihenni szeretnénk, válasszunk nyugtató kéket, zöldet, szürkét, esetleg fehéret vagy bézs színt, amelyek semlegesek. A bútorokat is igazítsuk színben ehhez a színvilághoz. Ezekből a színekből is válasszunk paszteles, halvány verziót.
  3. Engedd be a fényt a lakásba! A napfény éltető hatása köztudott, nem csak a testünket, de a lelkünket is felmelegítik a napsugarak. Függönnyel, rolóval, raffrolóval (római rolóval) szabályozhatjuk a beáramló napfényt.
  4. Használj fehér gyertyákat! A fehér gyertya a nyugalom és a pihenés szimbóluma. Ne válassz azonban illatos fajtát, mert az túlságosan erőteljes lehet.
  5. Tarts minél nagyobb rendet! A rendetlenség egyfajta káosz, mely önmagában is szétszórtságot, koncentrálatlanságot sugároz.
  6. Gyűjtsd magad köré a legkedvesebb tárgyaidat! Keress olyan családi fotókat, amelyek kedvesek számodra, de ne vidd túlzásba, mert a „túl sok” ismét a nyugtalanság felé sodorhat. Keress olyan könyveket, amelyek nem munkával kapcsolatosak és örömmel olvasod őket.
  7. Legyen a környezeted kényelmes!
  8. Használj sok díszpárnát, takarót!
  9. Használj puha szőnyegeket, meleg burkolatot, mint parketta, laminált padló. A cél, hogy nyugalmat, kényelmet sugározzon a környezeted.
  10. Hagyd az előszobában a mobiltelefonod! Legyen olyan időszak,amikor nem kényszer a telefoncsörgésre válaszolni.